.
Maarten Bosmans met dochter Amélie
dinsdag 16 januari 2024

Maarten Bosmans: “Ik wist niet wat me overkwam” 

Het gaf zijn carrière een boost 

Maarten Bosmans, ook wel bekend als Bruno Soetaert uit ‘Flikken’ heeft helse maanden achter de rug. Door een mysterieuze infectie moest hij een deel van zijn voet laten amputeren en draagt hij nu aangepast schoeisel om weer normaal te kunnen stappen.

Maarten denkt nog geregeld terug aan de tijd waarin hij gevraagd werd voor ‘Flikken’ en aan de tijd op de set.

“Ik wist niet wat me overkwam toen ze mij belden met de vraag of ik een vast personage wilde spelen in 'Flikken' Ik moest daar niet lang over nadenken, want ‘Flikken’ was toen dé tv-reeks. Elke zondag keken meer dan anderhalf miljoen mensen. En die 'Flikken'-dagen, daar kwam honderdduizend man op af. De hele dag handtekeningen geven, met vier bodyguards rondom ons. 's Avonds stond ik dan gewoon met de fans op het perron van Gent-Dampoort om naar huis te gaan”, lacht Maarten in Primo.

De acteur was een motard in de reeks en dus moest hij leren rijden met de motor. Hij heeft dus eventjes rijschool moeten volgen.

“Die BMW's waar we in de serie mee reden, trokken in vier seconden op van nul naar honderd km per uur. Moordmachines! Maar ik had dus geleerd hoe ermee om te gaan. Ik heb toen overwogen om er zelf één te kopen. Maar ik werd dan vader van Amelie, en uiteindelijk heb ik het niet gedaan. Maar 't is heerlijk om met een motor te rijden. Deze zomer wil ik samen met m'n oudste zoon Tomas deelnemen aan een motorrally door Tsjechië.”

Bio van Maarten Bosmans

Meer Over:

Maarten Bosmans