.
Maarten Bosmans met dochter Amélie
dinsdag 15 augustus 2023

Maarten Bosmans moest voorvoet laten amputeren

“Dat kwam keihard binnen”

Eind juni werd Maarten Bosmans opgenomen in het ziekenhuis van Praag met een infectie aan zijn linkervoet. Het zag ernaar uit dat hij een teen zou verliezen en daarom gerepatrieerd werd naar België.

“Op een gegeven moment zag mijn teen zo zwart als een glas cola. Je moet niet gestudeerd hebben om te weten dat dat niet goed is. Intussen weet ik dat het om een trombose ging, de bloedtoevoer naar mijn tenen was afgesneden. Toen het woord amputatie viel… dat was een schok”, blikt Maarten terug naar eind juni in Dag Allemaal.

Oorspronkelijk zou het maar gaan om één teen, wat al een grote impact zou hebben op zijn levenskwaliteit. Maar daar bleef het jammer genoeg niet bij.

“Na mijn repatriëring hebben ze mij vrijwel direct geopereerd. Toen ik op de operatietafel lag, werd vrij snel duidelijk dat ze nog een tweede teen moesten weghalen. En toen ik wakker werd, hebben ze mij meteen duidelijk gemaakt dat het er niet goed uitzag.”

Hoewel de dokters nog geprobeerd hebben om zijn voet te redden, is dat niet geluk. Zijn hele voorvoet moet eraf. “Dat kwam keihard binnen. Ik was ongerust over de impact op mijn leven en mijn werk. Ze hebben mij echter meteen gerustgesteld, dat ik met aangepast schoeisel nog normaal zou kunnen stappen. Maar ik ben bang voor het salami-effect, dat er dus altijd wat meer weg moet.”

Bio van Maarten Bosmans

Meer Over:

Maarten Bosmans