.
Maarten Cop in Familie - aflevering 7030
maandag 12 december 2022

Maarten Cop over Gunther Levi: “Dat mis ik enorm”

De oude garde is en blijft heel belangrijk

Maarten Cop en Aaron Blommaert zijn niet alleen collega’s, maar ook vrienden. De twee amuseren zich te pletter, en dan vooral op de set van ‘Familie’. Dat is duidelijk te zien aan hun filmpjes op sociale media.

Zo staan er filmpjes waarop de twee mannen elkaar vol op de mond kussen. “Maar voor de duidelijkheid: ik val niet op mannen. We doen dat voor de grap. En om reactie uit te lokken. Op de set doen we dat soms ook. In het begin vonden sommigen dat vreemd, nu kijken ze er al niet meer van op”, lacht Maarten in Story.

Voor Maarten hoeft er dus niet meteen een einde te komen aan zijn tijd bij ‘Familie’. Hij heeft er nog altijd veel plezier in en doet het nog altijd even graag.

“Ik hoop dat ik nog vele jaren mag meespelen, al besef ik maar al te goed dat zo’n rol niet voor eeuwig is. Bij ‘Familie’ zijn er de laatste tijd veel personages vertrokken die jarenlang een vaste waarde waren. Dat is niet fijn. Met Gunther Levi had ik veel scènes en dat mis ik enorm.”

Dat de anciens plaats moeten maken voor de jonge garde, nemen de kijkers VTM erg kwalijk. Maar daar kunnen Maarten en zijn jonge collega’s weinig aan doen. “Het wordt ons inderdaad wel eens verweten, maar wij nemen de beslissing niet. En VTM gaat ook niet elke oudere acteur vervangen door een jonkie. De oude garde is en blijft heel belangrijk.”

Bio van Maarten Cop, Aaron Blommaert en Gunther Levi