.
Maarten Cox
zaterdag 4 november 2023

Maarten Cox: “Ik leefde in een waas”

Hij was fysiek en mentaal helemaal op

In 2019 voelde Maarten Cox dat er een burn-out boven zijn hoofd hield. Hij had het professioneel bijzonder druk en het werd hem allemaal een beetje teveel.

Corona kwam voor de zanger op het ideale moment, al was het ook vooral een uitstel van executie. De klop kwam in 2021 dan uiteindelijk toch.

“Ik leefde in een waas. Ik deed maar verder, tot de kaars helemaal uitging. Niet alleen mentaal maar ook fysiek. Ik werd letterlijk misselijk wanneer ik nog maar aan mijn werk dacht. Vreemd, want ik heb mijn werk altijd heel graag gedaan. Maar die liefde is net mijn valkuil. Ik kon geen 'nee' zeggen. Ondertussen kan ik dat wel”, vertelt Maarten aan Primo.

Ondertussen gaat het weer beter met Cox en is hij alweer volop aan het werken. Nu heeft hij alles beter onder controle en vindt hij weer plezier in zijn werk. Maar het was hem nooit gelukt zonder de juiste hulp.

“Ik heb een heel goeie therapeute, inderdaad. Dankzij haar ben ik het leven op een meer spirituele manier beginnen bekijken. Ik ben altijd heel rationeel geweest, maar ik voel dat ik er baat bij heb. Ik durf nog niet zeggen dat ik helemaal genezen ben, want ik heb af en toe nog een terugval, maar het gaat de goeie kant uit.”

Bio van Maarten Cox

Meer Over:

Maarten Cox