.
Maarten Cox
zaterdag 11 november 2023

Maarten Cox: “Mijn systeem heeft een foutje gemaakt”

Hij heeft een huidaandoening

Een relatiebreuk is nooit leuk om te verwerken. Helaas zette Maarten Cox drie maand geleden een punt achter zijn relatie met MNM-DJ Anke Goergen. Door zijn burn-out had Maarten het erg moeilijk en dat werkte hij vaak op Anke uit. En zo kon het niet langer.

“We zijn twee jaar en drie maanden samen geweest. Heel intens, want na amper drie weken trok ze al bij mij in. Maar nu moet ik vooral zorgen dat ik weer de oude word en dat ik die chronische stress onder de knie krijg”, zucht Maarten in Primo.

Wie Maarten al gezien heeft, ziet ook dat hij lijdt aan de huidaandoening halo naevus. Het zou kunnen dat de ziekte stressgerelateerd is, maar dat is nog niet expliciet bewezen.

“Stress tast in ieder geval het immuunsysteem aan en mijn systeem heeft duidelijk een foutje gemaakt. Het ziet de moedervlekken die ik heb als een aanval op het lichaam en zegt: 'Die horen hier niet!' Mijn immuunsysteem schakelt die moedervlekken uit, maar grote witte vlekken komen in de plaats. Alle pigmentcellen verdwijnen.”

Bio van Maarten Cox

Meer Over:

Maarten Cox