.
Maarten Vangramberen
woensdag 10 juli 2024

Maarten Vangramberen: “Dat bezorgt me altijd zoveel stress” 

Hij mijdt het liever 

Het wordt een mooie maar drukke zomer voor Maarten Vangramberen. De Sporza-journalist zal voor de sportzomer van de VRT 2 maanden in Frankrijk verblijven en zal dus van hotel naar hotel trekken.

“Ik zal 's avonds bij aankomst in het hotel altijd mijn toiletgerief en mijn pyjama uit de koffer nemen, en ook mijn loopkledij al klaarleggen voor 's morgens. Want een ochtendloop - liefst méér dan vijf kilometer - sla ik niet over. Ik heb dat nodig om mijn hoofd leeg te maken, zuurstof te tanken en scherp te staan. Die sportkledij is voor mij het allerbelangrijkste. Ook als ik met het vliegtuig reis, zit die altijd in mijn handbagage. Als ik mijn loopkledij vergeet en niet kan gaan lopen, is er met mij geen land te bezeilen”, lacht Maarten in Story.

Maarten is dus zeker niet van plan om zijn koffer elke keer weer leeg te maken. Zo wil hij ook proberen vermijden dat hij spullen vergeet in het hotel.

“Weet je dat het inpakken van die koffer me ook telkens weer enorm veel stress bezorgt, zelfs na al die jaren? Wat ik vergeten ben in te pakken, moet ik ter plaatse kopen, maar dat ligt niet voor de hand, want ik pak ook technische zaken in en spullen die ik specifiek nodig heb voor de verslaggeving achter op de motor in de Tour. Een motorpak, een helm, speciale handschoenen, maar ook een lamineermachine om de rennerslijst van een plastic laagje te voorzien en zo weerbestendig te maken. Ik zeg al jaren tegen mezelf dat ik vooraf een lijstje moet maken, maar dat gebeurt dus niet.”

Bio van Maarten Vangramberen