.
Maarten Vangramberen
donderdag 18 juli 2024

Maarten Vangramberen: “Ik moest gewoon aan niks denken” 

Zonder zorgen 

Terwijl heel wat mensen net genieten van de rust tijdens de zomermaanden, is het voor sportjournalist Maarten Vangramberen net ontzettend druk. Er is het EK atletiek in Rome, maar ook de Ronde Van Frankrijk, later nog de Olympische Spelen en nadien nog de Memorial Van Damme en het WK Wielrennen.

Maarten zal dus zeker weten wat gedaan, al is hij het ondertussen ook al een beetje gewoon. Het is nu al de 19de keer dat hij erbij is, bij de Tour de France.

“De allermooiste zomers waren voor mij de 'drie maanden zomers', dus de maanden die ik had als student aan de universiteit. Ik was een goeie student, dus ik had nooit een tweede zit. Dat betekende dat ik juli, augustus en september voluit kon genieten”, blikt hij in Primo terug op zijn mooiste zomer.

Maar tijdens die zomers was sport nooit ver weg. Hij gaf toen zes weken sportkamp, iets wat hij ongelooflijk leuk vond.

“Nadien ging ik zelf nog op kamp met de jeugdbeweging, vervolgens ging ik soms nog met mijn ouders op vakantie en dan ook nog eens met de vrienden op reis. Van die drie maanden was ik er gewoon tweeënhalf weg. En niks van zorgen, alleen mijn valies moest ik maken. Verder moest ik aan niets denken.”

Bio van Maarten Vangramberen