.
Francesco Planckaert en Magali Vanhoutte
woensdag 6 maart 2024

Magali Planckaert: “Dat vraagt een grote aanpassing”

Ze waren het anders gewoon

Het is bijna niet te geloven dat de familie Planckaert al 5 jaar aan het bouwen is aan hun grote droom: hun kasteel. Gelukkig is het ende in zicht en bestaat de kans dat ze volgend jaar officieel de deuren kunnen openen.

Voor die renovatiewerken is Francesco Planckaert, de man van Magali Van Houtte, vaak van huis weg. Dat had in het begin een heel grote impact op hun gezin.

“Als je het gewoon bent om altijd samen te zijn, is dat een grote aanpassing. In het begin kon ik absoluut niet slapen zonder Francesco. Intussen is het al meer een gewoonte geworden. Onze kinderen en ik blijven nog steeds regelmatig op weekdagen alleen achter. Zonder Francesco is het veel stiller in huis, de kinderen missen hem wel. Maar om het goed te maken eten we iets wat Francesco niet graag eet, zoals raclette. Daar heeft hij het geduld niet voor”, lacht Magali in Story.

Wie ook vaak regelmatig alleen achterblijft is hun oudste zoon Devon. Ook al proberen ze zoveel mogelijk schoolvakanties met de kinderen door te brengen in Frankrijk, dat lukt niet altijd met Devon die deeltijds onderwijs volgt en deeltijds werkt.

“Hij volgt sinds dit schooljaar een opleiding als fietsmecanicien en daarnaast werkt hij ook. Hij amuseert zich enorm, maar door zijn job kan hij niet vaak mee naar Frankrijk. Zijn verlof spendeert hij ook liever aan koersen. Dit schooljaar is hij altijd thuisgebleven. Pas deze zomer reist hij met ons mee.”

Bio van De Planckaerts en Francesco Planckaert