.
Jaak Van Assche in Familie - aflevering 7171
zondag 9 juli 2023

Makers van ‘Familie’ pareren kritiek

“Niet mee akkoord”

Nu zijn personage in de laatste afleveringen van het 32ste seizoen plannen maakte om te gaan samenwonen met zijn nieuwe liefde en thuisverpleegster Karin (Loes Van den Heuvel), vermoeden sommige fans dat Alfons – gespeeld door Jaak Van Assche – weleens uit de reeks zou kunnen verdwijnen.

Een vermoeden dat versterkt wordt door het feit dat Jaak zijn leeftijd niet echt meer meeheeft. Na ouderdomsdekens Ray Verhaeghe en Annie Geeraerts, alias de Bomma en Albert, is Jaak de nestor van de cast. Dat Alfons plaats zou moeten maken voor een jonger personage, zou weinigen verbazen aangezien ‘verjonging’ het codewoord leek te zijn bij ‘Familie’ de voorbije jaren.

Al weerleggen de makers die laatste kritiek met klem: “Ach, er wordt zo vaak gezegd dat ouderen niet meer meetellen bij ons, maar dat wil ik toch tegenspreken', zegt Wim Feyaerts, creative producer van ‘Familie’ in Dag Allemaal. “Als je de cast bekijkt, zal je zien dat de leeftijden mooi verdeeld zijn, van tieners over veertigers tot tachtigers en zelfs ouder”, vervolgt hij. “Met die kritiek ga ik dus absoluut niet akkoord, we houden bij ‘Familie’ heel goed in het oog dat er evenwicht is.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Jaak Van Assche