.
Maksim Stojanac
zaterdag 4 juni 2022

Maksim Stojanac: “Ze leven nog, dat is het belangrijkste”

Zijn familie gaat door een hel in Oekraïne 

Er stroomt Oost-Europees bloed door de aderen van Maksim Stojanac, beter gekend als Vince uit ‘#LikeMe’. Zijn vader heeft de Servische nationaliteit, zijnmoeder is half Russisch en half Oekraïens. Veel van zijn familieleden wonen op dit moment nog in Oekraïne.

“Ze zijn naar het platteland gevlucht en wonen in de schuur van een boerderij”, vertelt Stojanac in Humo. “Ze hebben wifi en nu kunnen we elke dag bellen via WhatsApp”, klinkt het hoopvol.

De familie van Stojanac bevindt zich in een penibele situatie. “Ze hebben geen werk en amper te eten en te drinken”, vertelt Maksim. “We proberen hen financieel te steunen, want ze hebben geen inkomen. Maar ze leven nog, dat is het belangrijkste.”

De oorlog in Oekraïne raakt de jonge zanger dan ook persoonlijk heel erg. “Ik had daar ook kunnen zitten. Ik ben mijn mama erg dankbaar dat ze destijds naar hier is gekomen”, aldus Maksim.

“Mijn broer Jovan en ik zijn in een veilig en welvarend land opgegroeid. Dat besef ik heel goed”, besluit Maksim in Humo.

Bio van Maksim Stojanac

Meer Over:

Maksim Stojanac