.
News Image

Mama Cleymans: “ik heb me vaak schuldig gevoeld tegenover Jelle en Clara”

Ik wou hen niet belasten met haar slechte buien...


Actrice Karin Jacobs vertelt in het boek “Moederpijn” het tragische verhaal van haar mama die van een energiek, levenslustig meisje veranderde in een aan medicijnen verslaafde vrouw.



In Dag Allemaal vertelt de moeder van Jelle Cleymans en Clara Cleymans hoe haar eigen moeder op haar 33ste begon met het slikken van pijnstillers. Toen omwille van chronische hoofdpijn. Maar al snel werd het een verslaving.



De verslaving leidde tot suïcidale gedachten bij haar moeder en als enig kind legde de zorg voor haar moeder een enorme verantwoordelijkheid bij de actrice. Als tiener kwam ze thuis van school met maar één gedachte: ‘hopelijk leeft mama nog’.



Ook toen ze zelf een gezin stichtte bleef Karin Jacobs voor haar moeder zorgen. “Ik heb me er vaak schuldig over gevoeld dat ik hulp vroeg aan Jelle en Clara om in te springen, als ik het even niet meer aankon. Terwijl ik hen dat eigenlijk wou besparen. Ik wou hen niet belasten met haar slechte buien,” klinkt het emotioneel bij Karin Jacobs in Dag Allemaal.



Uiteindelijk zou Ingrid Cornelissen op 79-jarige leeftijd sterven na een accidentele overdosis. In het boek ‘Moederpijn’ doe Karin Jacobs haar verhaal.