.
Martine Jonckheere in Familie - aflevering 6779
dinsdag 25 april 2023

Man van Martine Jonckheere: “Dat heeft afbreuk gedaan aan haar lichaam”

Hij is haar steun en toeverlaat

Wanneer je te horen krijgt dat je partner borstkanker heeft, is dat voor allebei even slikken. Want ook de partner lijdt hier vaak even hard onder. Dat weet ook Filip, de man van Martine Jonckheere.

“Ik kan er wel goed mee om, denk ik. Ik hoor dat sommige mannen hun vrouw in de steek laten als ze zoiets meemaken. Dat begrijp ik niet”, vertelt hij in Dag Allemaal.

Ook voor Filip is het dus niet de eerste keer dat hij dit hele traject moet doorlopen. Al weet hij dat het veel zwaarder is voor Martine.

“Het is allemaal moeilijker nu voor Martine, door de leeftijd. De eerste keer was ze zestien jaar jonger. Ze moest toen, net zoals nu, elke dag een pil nemen om uitzaaiingen te vermijden. Die pil vijf jaar nemen heeft toen al afbreuk gedaan aan haar lichaam. Ze weet dat het nu ook zwaar wordt, hopelijk kan ze het volhouden om die pil te blijven nemen.”

Maar ondanks alles proberen ze de sfeer er altijd in te houden. Kwaad dat hen dit weer overkomt, zijn ze niet. “Kwaad niet, nee. Je moet het aanvaarden en ermee omgaan. Ik ben een positivo van nature. Martine heeft nachtmerries en ik heb lachmerries. Ik lach zelfs luidop in m’n slaap.”