.
Marc Brillouet
zondag 4 september 2022

Marc Brillouet van Radio 2 naar Radio Minerva

Wat een leuke verrassing.

Na 12 jaar radiostilte kruipt voormalig VRT- producer en presentator Marc Brillouet opnieuw achter de microfoon. Voortaan is hij elke zondagnamiddag van 4 tot 6 te beluisteren bij Radio Minerva met het programma “Siësdag”, onvervalst muziek genieten op z’n zondags. Het is geen programma in de vertrouwde stijl de Radio 2 - klassieker “Funiculi Funicula” waarmee Marc bij deze VRT-zender tot eind 2009 elke zondagavond te gast was, met in de slipstream daarvan een rist concerten en een al even succesvolle cd-reeks op het Universal-label. Die reeks loopt nog altijd. Begin november verschijnt trouwens in de reeks Radio 2 Klassiekers de driedelige box “Funiculi Funicula 2022”.

“Siësdag” kan je net zo goed een programma met muziek voor miljoenen, als muziek met ’n strikje noemen, want dat tikkeltje glitter en glamour zal er elke aflevering inzitten: zowel qua songkeuze als keuze van artiesten. Het wordt een selectie van speciaal geselecteerde oldies, onsterfelijke songs en evergreens, crooners van formaat, wereldvermaarde orkesten, The American Songbook op z’n best, kortom muziek van de bovenste plank.

Door zijn radiojaren heen heeft Marc veel artiesten persoonlijk mogen ontmoeten en interviewen. Inmiddels heeft hij rijkelijk en enorm uitgebreid hun repertoire op vinyl en op cd verzameld. Hij zal in zijn bekende warme presentatiestijl vanaf 11 september al dat moois en al die verhalen met graagte met de luisteraars van Minerva .

“Siësdag”, vanaf zondag 11 september van 16 tot 18 bij Radio Minerva.

Bio van Marc Brillouet

Meer Over:

Marc Brillouet