.
Marc Dex
zondag 7 juli 2024

Marc Dex: “Elk initiatief moet een kans krijgen” 

Maar gebeurt dat ook? 

Of je nu tot de populaire generatie behoort of de ietwat oudere generatie, elke Vlaamse artiest zou de kans moeten krijgen om zijn of haar single te brengen op televisie. Helaas is dat niet het geval en zijn de plaatsjes in programma’s als ‘Tien Om Te Zien’ en ‘Zomerhit’ beperkt.

Onlangs vonden de opnames plaats van ‘De Muziekshow’ en daar zien we iets minder namen als Pommelien Thijs, metejoor of Aaron Blommaert opduiken. Namen als Jo Vally, Marc Dex en Michael Lanzo komen dan wel weer aan bod.

“Elk initiatief dat de Vlaamse muziek mee ondersteunt, moet een kans krijgen. Er loopt veel jong talent rond, maar dat moet ergens een platform krijgen om zich te tonen. Dennie heeft toen ik 75 werd mijn album gepromoot, dus ik wou iets terugdoen. Ik heb een mooie carrière van zestig jaar gehad. Zingen is altijd mijn leven geweest, ik kan dat moeilijk loslaten”, zegt Marc Dex in Dag Allemaal.

Marc Dex treedt natuurlijk niet meer zo vaak op als vroeger, maar voor de senioren doet hij het nog altijd met veel plezier.

“De koffie en koeken staan altijd klaar, en het is heel dankbaar om hen hun jeugd te laten herbeleven. Maar meer hoeft het niet te zijn, ik wil geen stress meer. Nu is het tijd om de jonge mensen meer aan bod te laten komen. Al is het belangrijk om onze generatie niet te vergeten. Met af en toe wat aandacht voor ons zou ik al heel tevreden zijn.”

Bio van Marc Dex