.
Barbara Dex, Marc Dex
zaterdag 1 juli 2023

Marc Dex: “Ik wil niet veel meer doen”

Hij wil wel actief blijven

Marc Dex is 80 en staat nog heel af en toe op het podium. Alleen opdrachten die hij echt graag wil doen, neemt hij nog aan, anders niet meer. Zijn generatiegenoot Will Tura koos er onlangs voor om te stoppen met optreden. Een beslissing die Marc heel goed kan begrijpen.

“Als het mentaal te zwaar wordt, moet je stoppen. Dus ja. Als je voelt dat het niet goed meer gaat, dat je je concentratie verliest, dan lukt het niet. Dan word je onzeker. Maar zolang ik zelf goed ben, en de liedjes nog goed kan brengen, blijf ik het doen. Ik kan nog altijd mijn teksten onthouden en de stem is er ook nog”, zegt Marc in Primo.

De zanger heeft de voorbije maanden wel wat gezondheidsproblemen gekend en dat heeft er ook voor gezorgd dat hij toch anders in het leven staat.

“Ik pak de dag nu zoals hij komt. Ik wil niet te veel meer doen. Maar ik wil wel lichamelijk actief blijven. Ik ben onlangs nog gaan skiën met de kinderen en kleinkinderen in Oostenrijk. Ik doe dat nog altijd graag, maar op mijn eigen tempo. Geen zotte dingen meer.”

Bio van Marc Dex

Meer Over:

Marc Dex