.
Marc Dex
maandag 5 juni 2023

Marc Dex: “Ik wist niet waar ik het had”

Hij verloor zijn broer

2022 was niet meteen een topjaar voor zanger Marc Dex. Hij kreeg last van gezondheidsproblemen, maar hij verloor ook zijn broer Julien, ook wel bekend als Juul Kabas. Zelf is Marc 80 en dat zet hem wel eens aan het denken.

“Ik heb het daar nog altijd zeer moeilijk mee, met het verlies van mijn broer. We waren heel veel samen onderweg, Juul en ik. We waren zeer close. Dat was een serieuze klop, ja”, geeft Marc toe in Primo.

Juul was een jaar jonger dan Marc en als hij iets nieuw maakte, was Marc altijd de eerste die het mocht horen. Zijn dood kwam heel onverwachts en is heel plots gekomen.

“Een dag eerder was hij nog gaan fietsen en gaan wandelen. Hij ging achteraf nog een ijscrème eten op een terrasje, maar die lag blijkbaar achteraf wat op zijn maag. Het was op een zondag. ’s Nachts, rond drie uur, maakte hij zijn vrouw wakker. Hij kon het niet meer houden van de pijn.”

Juul maakte zich nog klaar om naar de spoed te gaan, maar in de badkamer zakte hij in elkaar. Reanimatie mocht niet meer baten. “Hij kreeg een hartaderbreuk. Toen Annie, zijn vrouw, me belde om te zeggen dat hij was gestorven, wist ik niet waar ik het had. Het raakt me nog altijd.”

Bio van Marc Dex

Meer Over:

Marc Dex