.
Marco Schuitmaker
maandag 1 april 2024

Marco Schuitmaker: "Schaam Je Voor Je Tranen Niet"

Nieuwe meezinger van Marco Schuitmaker

Na ‘Engelbewaarder’, goed voor bijna 54 miljoen Spotify-streams in de Lage Landen, knalt Marco Schuitmaker verder met zijn heerlijk verfrissende versie van ‘Schaam Je Voor Je Tranen Niet’, een nummer dat wijlen Arne Jansen uitbracht in 2007. De zanger van ‘Meisjes met rode haren’ (1972) zong het destijds voor zijn overleden broer. Met hetzelfde respect voor de inhoudelijke boodschap nam Marco Schuitmaker een nieuwe, dansbare versie op waarin hij zichzelf ook een stukje bloot geeft: “Iedereen ervaart wel eens verdriet, iets waarover we ons niet hoeven te schamen,” zegt hij oprecht en hartelijk. Met de release van zijn nieuwe single start ook de ticketverkoop voor Marco’s eerste grote soloconcert dat op zaterdag 9 november 2024 plaatsvindt in de Gelredome. Samen met 30.000 ‘Engelbewaarders’ wordt het een feestavond met gastoptredens van o.a. Outsiders, Jan Smit, Donnie e.v.a. Met diezelfde Donnie bracht Marco ‘Hier Mag Alles’ uit, een topschijf die ondertussen ook viraal gaat op social media. Na ‘Engelbewaarder’ is de kans groot dat Marco Schuitmaker met zijn tweede oorwurm ‘Schaam Je Voor Je Tranen Niet’ en de bijhorende, opvallende videoclip opnieuw toeslaat in de Lage Landen. Let op, want deze nieuwste single zou wel eens een grote hit kunnen worden.

Vorig jaar was ‘Engelbewaarder’ van Marco Schuitmaker de grootste Nederlandstalige hit in de Lage Landen, goed voor ondertussen bijna 54 miljoen Spotify-streams en veelvuldig bekroond met goud en platina. Ook in Vlaanderen werd hij goud en is Marco op weg naar platina. Met ‘Hier Mag Alles’, een originele knaller die hij recent uitbracht met rapper Donnie en ondertussen ook al goed is voor ruim 16 miljoen Spotify-streams, bevestigde Marco zijn status als topartiest. De nog maar 24-jarige artiest, die recent ook al zijn eerste Pop Edison won in de categorie ‘Hollands’, bevestigt opnieuw met zijn gloednieuwe single ‘Schaam Je Voor Je Tranen Niet’: “Ik vond dit altijd al een prachtig nummer vanwege de tekst. De titel zegt het al: schaam je voor je tranen niet. Iedereen ervaart wel eens verdriet, en dat is oké. Als dat tot tranen leidt, is dat niet erg en hoef je je er niet voor te schamen. Ik hoop dat mensen dit nummer net zo kunnen waarderen als 'Engelbewaarder',” zegt Marco Schuitmaker enthousiast.

Ruim 20 jaar geleden werd ‘Schaam Je Voor Je Tranen Niet’ geschreven door Arie Meijerman (Adrian Mey). Het was wijlen Arne Jansen, bekend van de meezinger ‘Meisjes met rode haren’ (1972), die het nummer zo mooi vond en het met een aangepaste tekst opnam voor de uitvaart van zijn broer. Eén jaar later overleed Arne Jansen zelf en bracht zijn toenmalige platenfirma het lied dat hij voor zijn broer zong als postuum eerbetoon voor de geliefde zanger. Ook op zijn uitvaart werd het gedraaid. Met immens veel respect voor het origineel en als eerbetoon aan Arne Jansen, zijn broer en alle mensen die iemand moeten missen, is er nu de gloednieuwe, herwerkte versie van Marco Schuitmaker, die net als bij ‘Engelbewaarder’ opnieuw een eigen vernieuwende en verfrissende twist geeft aan deze oorwurm.

Marco Schuitmaker pakt meteen groots uit voor zijn eerste grote soloconcert dat hij op zaterdagavond 9 november 2024 geeft in het Gelredome, dé concertzaal waar o.a. Symphonica in Rosso, Marco Borsato en SNOLLEBOLLEKES ook al meerdere uitverkochte avonden concerteerden. "Ik kan het nog steeds niet geloven, maar het gaat echt gebeuren. Het is allemaal zo snel gegaan het afgelopen jaar. Het idee dat ik onder andere dankzij ‘Engelbewaarder’ mijn eigen show in het Gelredome mag aankondigen, had ik echt nooit durven dromen. Zo’n groot stadion en zoveel mensen (lacht). Met 30.000 ‘Engelbewaarders’ gaan we er een onvergetelijke avond van maken,” klinkt het enthousiast.

De nieuwe single ‘Schaam Je Voor Je Tranen Niet’ van Marco Schuitmaker verscheen op House of Entertainment/8Ball Music en is nu digitaal beschikbaar. Tickets voor zijn Gelredome-concert bestel je op www.marcoschuitmaker.nl.

Bio van Marco Schuitmaker

Meer Over:

Marco Schuitmaker