.
Margriet Hermans
woensdag 7 februari 2024

Margriet Hermans: “Benieuwd hoe ze daarop zullen reageren”

Krijgt ze een kans?

Wanneer bekende presentatrices en actrices een bepaalde leeftijd hebben bereikt, beginnen velen ook al te vrezen voor hun job. Eenmaal ze wat ouder zijn, komen ze immers minder en minder aan bod op televisie.

Dat is ook Margriet Hermans niet ontgaan. Zij komt ook minder op televisie dan vroeger, en dat vinden veel mensen jammer.

“Vrouwen als Lieve Blancquaert (61), Annemie Struyf (62) en Cath Luyten (46) scoren nog op de VRT', besluit Margriet. 'Het marcheert dus nog. Maar in het algemeen krijgen we toch te weinig kansen. Zelf heb ik ook een heel leuk nieuw initiatief klaar voor de VRT, ik ben benieuwd hoe ze daarop zullen reageren... Ach, het is op den duur gewoon niet meer eerlijk. Waarom moet een vrouw met twee grijze haren plots van het scherm? Misschien zijn vrouwen wel iets te naïef. Ze denken vaak: 'Als ik mijn best doe, zal het wel lukken.' Maar zo werkt het niet. Ze moeten een goed productiehuis hebben dat achter hen staat. Anders lukt het gewoon niet”, klinkt het in Tv Familie.

Aanleiding voor de discussie is het nieuwe seizoen van ‘De Droomfabriek’. Gevestigde waarde Bart Peeters is opnieuw van de partij, maar Sabine De Vos en Rani De Coninck zijn vervangen door de veel jongere Gloria Monserez.

“Ik vind het wel jammer dat ze Rani - of Sabine - niet gevraagd hebben voor 'De Droomfabriek'. Altijd vrolijk, ad rem en heel professioneel in programma's als 'De Droomfabriek' en later 'Mijn Restaurant'. Je hoort haar nog op de radio, maar ik zou het niet erg vinden om haar ook weer op tv te zien. Je merkt inderdaad dat er op vrouwelijke presentatrices nog steeds vaker een houdbaarheidsdatum staat. Zeker bij entertainmentprogramma's. Ik denk dat vrouwen als Siska Schoeters en An Lemmens - nog altijd maar prille veertigers - al de ouderdomsdekens zijn. En dat is vreemd, toch...”, zegt HLN-mediawatcher Bram De Brabander.

Bio van Margriet Hermans

Meer Over:

Margriet Hermans