.
Margriet Hermans
woensdag 24 april 2024

Margriet Hermans: “Daar gaat niks boven voor mij”

Zij heeft minder geduld

Als er iets is wat bij Margriet Hermans en haar dochter Celien Hermans verschilt, dan is het wel hun voedingspatroon. Celien moet heel erg op haar eten letten, terwijl dat bij Margriet niet aan de orde is.

Beide zangeressen vertellen in Primo wat hun favoriete gerecht is en waar ze echt helemaal dol op zijn.

“Ik hou meer van de oer-Vlaamse keuken. Voor mij gaat er niets boven het kookboek van de Boerinnenbond dat ik van mijn echtgenoot voor mijn verjaardag cadeau kreeg. Celien houdt meer van de wereldkeuken en probeert ook graag exotische gerechten en nieuwe ingrediënten uit. Zo heb ik dankzij mijn dochter bloemkoolrijst leren kennen. Celien heeft ook meer geduld dan ik. Want zelf een kalkoenrollade vullen? Daar begin ik niet aan”, lacht Margriet.

Celien durft dan wel al eens te experimenteren in de keuken en probeert graag nieuwe dingen uit. Dat deed ze ook een tijdje geleden.

“Ik heb voor het eerst in mijn leven een ovengerecht gemaakt met flespompoen, gevuld met gehakt en feta. Gerechten met koolhydraten probeer ik te vermijden, omdat ik daar extra insuline voor moet spuiten. Daarnaast probeer ik voedingsmiddelen te vinden die mij langer een verzadigd gevoel geven. Je zal mij zelden cornflakes zien eten. Ik kies dan eerder voor een skyr die weinig vet en veel proteïne bevat.”

Bio van Margriet Hermans

Meer Over:

Margriet Hermans