.
Margriet Hermans
vrijdag 23 februari 2024

Margriet Hermans: “Dan heb ik extra veel zin om te gaan werken”

Alleen als zij er ook is

In de jaren 90 waren Micha Marah en Margriet Hermans hot op televisie en als zangeressen. Maar behalve collega’s zijn de twee ook achternichten. Ze hebben dezelfde leeftijd en mogen zichzelf dus generatiegenoten noemen.

“Mijn moeder zaliger was een volle nicht van Margriets vader. Dat betekent dat Margriet en ik achternichten zijn. Er werden geen gezamenlijke familiefeesten georganiseerd, omdat onze familie te groot was. Zowel aan de kant van de Hermansen als aan moederskant waren er allemaal huishoudens van zeven tot elf kinderen. Die hadden al genoeg aan hun eigen uitgebreide kring. Daardoor zagen Micha en ik elkaar als kind niet vaak”, leggen de dames uit in Primo.

Het verschil met vroeger is groot, want nu komen Margriet en Micha elkaar regelmatig tegen. Jammer genoeg is dat vooral op begrafenissen.

“Want hoe ouder je wordt, des te meer mensen je moet afgeven. Maar toch is het voornamelijk achter de schermen bij optredens dat we elkaar tegenkomen. En dat is altijd feest. Als ik weet dat Micha en ik de affiche delen, heb ik die dag extra veel zin om te gaan werken.”