.
Margriet Hermans
donderdag 23 november 2023

Margriet Hermans: “Dat is echt de kers op de taart”

Haar carrière wordt in de bloemetjes gezet

Speciaal voor jaar jarenlange carrière krijgt Margriet Hermans een plekje in de eregalerij van Radio 2. Maar omdat Margriet zoveel heeft betekend de voorbije jaren, had ze ook heel wat mooie verhalen om te vertellen tijdens ‘Mijn Eerste Reis’, een programma met Kobe Ilsen.

Daarin trekt ze samen met Kobe terug naar Madrid. In 1979 kreeg de zangeres last van een burn-out en trok ze even weg uit België.

“Dat ik deze blijk van erkenning krijg, is voor mij echt de kers op de taart van mijn carrière. Ik had altijd gehoopt dat mijn zelfgeschreven nummer Een vriend, dat alweer uit 1987 stamt maar nog steeds een publiekslieveling is bij optredens, eens in de prijzen zou vallen. Maar met deze carrièreprijs ben ik net zo blij. Ik had er niet op gerekend, en dat maakte de verrassing des te groter”, reageert Margriet in Story op haar carrièreprijs die ze mag ontvangen.

Zo lang Margriet zich al kan herinneren is ze aan het zingen. Ze begon op haar 8 jaar bij het kerkkoor van de bruine paters franciscanen in Turnhout.

“In de Patersstraat was ook de bakkerij van mijn ouders gevestigd. Mijn zus heeft ook nog even meegezongen in dat kinderkoor, maar zij heeft het niet zo lang volgehouden als ik. Ik deed dat zo graag! Ik heb er ook enkele vriendinnen aan overgehouden.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Margriet Hermans

Meer Over:

Margriet Hermans