.
Margriet Hermans
woensdag 28 februari 2024

Margriet Hermans: “De showbizz is zo vluchtig geworden”

Weinigen doen het hen na

Het is jammer genoeg een feit dat veel mensen andere mensen in de showbizz proberen op te lichten. Margriet Hermans en Micha Marah kunnen ervan meespreken. Gelukkig hebben ze elkaar om elkaar ervan te behoeden dat ze in de val zouden trappen.

“Sommige charlatans proberen tot in den treure om financiële wanpraktijken voort te zetten en talenten uit te buiten. Prijsafspraken maken mag niet, maar ik vind dat collega's onderling toch moeten durven praten over hun prijspolitiek. Je hebt artiesten die maar opvragen, en je hebt ook collega's die de markt kapot maken door slechts 150 euro te vragen voor een optreden. Beide zijn eigenlijk nefast voor onze sector”, vertelt Margriet in Primo.

In 1997 hebben Margriet en Micha een duet opgenomen. Als ze de showbizz van toen vergelijken met die van nu, dan is er toch wel het een en ander veranderd.

“Talent komt altijd bovendrijven, maar ik vind dat de showbizz ontzettend vluchtig is geworden. Vroeger kon je een onehitwonder zijn en daar toch een carrière van dertig jaar uit spinnen, maar die tijd is voorbij. Sinds 'Tien om te Zien' is teruggeschroefd, is het nooit meer hetzelfde geweest.”