.
Celien Deloof, Margriet Hermans
zaterdag 20 april 2024

Margriet Hermans: “Die dingen vermijd ik wel bewust”

Ze let er wel op

Als je nog niet alles wist over Margriet Hermans en Celien Hermans, dan moet je kaartjes komen voor de muzikale theatervoorstelling van de twee zangeressen. Moeder en dochter delen samen het podium, maar dat is een van het weinige dat de twee met elkaar delen.

Zo hebben de twee dames een enorm verschillend eetpatroon. Al komt dat misschien omdat Celien diabetespatiënt is.

“Daarmee begint en eindigt alles voor mij. Ik kan niet zomaar één aardappel eten, want dan weet ik niet hoeveel koolhydraten ik binnenkrijg. Ik moet ook voorzichtig zijn met voedingsmiddelen zoals pasta, bloem of rijst. Als ik dat eet, is mijn bloedsuikerspiegel erg wisselvallig. Dat probleem heb ik veel minder als ik mijn koolhydraten haal uit groene groenten of rood fruit, want die bevatten het minste suiker”, zegt Celien in Primo.

Margriet daarentegen die telt haar eten niet. Zij is natuurlijk ook geen diabetespatiënt en heeft het niet meteen nodig.

“Maar er zijn wel veel dingen die ik - als het lukt — bewust vermijd. Zoals het toevoegen van suiker aan groenten of sauzen. Hetzelfde geldt voor zelfgemaakte appelmoes. In vergelijking met vroeger zijn de appelrassen zoeter, dus extra suiker toevoegen is vaak onnodig.”