.
Margriet Hermans
woensdag 15 februari 2023

Margriet Hermans en Willy Sommers blijven fit op hun manier

Willy en Margriet limiteren de alcohol

Zowel Margriet als Willy zijn (bijna) zeventigers. Een rijpe leeftijd dus waarop het zeker belangrijk is om gezond en fit te blijven gezien hun nog steeds drukke agenda.

“Gezond eten, sporten en matigen met alcohol. Na twee hartoperaties let je wel op. Ik ga om de zes maanden op controle en om de drie jaar moet ik een CT-scan laten maken”, dat is hetgeen Willy Sommers aan Story voorlegt als gezondheidsmethodiek.

“Ik voel me goed, maar toch heb ik daar telkens stress voor. Ik heb geluk dat cardioloog Pedro Brugada mij vijf jaar geleden met mijn hartritmestoornissen meteen naar het ziekenhuis heeft gestuurd of ik zou zijn doodgevallen op het podium”, geeft Willy toe.

Volgens Margriet is rust een heel belangrijke factor. “Op onze leeftijd is het belangrijk om voldoende te rusten. Soms stap ik moe het podium op maar uiteindelijk bezorgt het publiek mij veel energie”.

Alcohol laat ze ook zoveel mogelijk achterwege. “Mijn goede voornemen is om opnieuw op de loopband te trainen. Het voorbije jaar had ik weinig tijd om te bewegen”, vertelt Margriet aan Story.