.
Margriet Hermans
woensdag 7 september 2022

Margriet Hermans heeft nieuwe single: “Iets helemaal anders!”

Maar ze is er wel blij mee

Had je Margriet Hermans 20 jaar geleden gezegd dat ze 20 jaar later opnieuw succes zou hebben en de Radio2 Zomerhit zou winnen, ze had je niet geloofd. Margriet bleef volhouden en met een flinke portie geluk is ze nu weer één van de populairste zangeressen van ons land.

“Die dosis geluk is er zeker geweest, maar ook in de jaren dat ik nauwelijks nog platen maakte en ik niet meer als zangeres in de picture stond, ben ik blijven optreden. Ik deed namiddagshows voor senioren en kleinschalige optreden”, zegt Margriet in Story.

Door ‘Liefde voor muziek’ bereikte Margriet een breder publiek en dat is voor een zangeres die al zo lang bezig is, een echte zegen.

“Binnenkort mag ik in de ‘Zevende dag’ mijn nieuwe single voorstellen. Het is een nummer dat Herman Brusselmans en Piet Goddaer voor me hebben geschreven. Het is iets heel anders dan ‘Lekker Blijven Hangen’, maar ik ben er apetrots op. Je hoort me niet klagen.”

Het was in ieder geval niet de eerste keer dat Margriet een prijs won tijdens Radio 2 Zomerhit. “35 jaar geleden mocht ik voor ‘Een vriend’ de trofee voor beste Nederlandstalige lied in ontvangst nemen. Toen werd daar nog op neer gekeken, maar nu brachten acht van de 10 finalisten een song in het Nederlands. De appreciatie ligt dus weer een stuk hoger.”

Bio van Margriet Hermans

Meer Over:

Margriet Hermans