.
Margriet Hermans
donderdag 25 januari 2024

Margriet Hermans: “Het is gewoon degoutant”

Ze snapt het niet

Op 3 februari is het zover, dan gaat ‘De Droomfabriek’ opnieuw van start. Bart Peeters is opnieuw van de partij en dat samen met Gloria Monserez. De verwachtingen zijn hoog en het is nog maar de vraag of het programma opnieuw zoveel succes zal hebben.

Bart Peeters dat is ‘De Droomfabriek’, maar dat Sabine De Vos en Rani De Coninck worden vervangen door de jongere Gloria Monserez, dat weet niemand te verbazen.

“We waren op zoek naar een leuk en nieuw project voor Bart toen hij zelf met de suggestie kwam om 'De Droomfabriek' opnieuw te doen”, zegt VRT-netmanager Lotte Vermeir weten in Tv Familie.

Maar de presentatrices van vroeger worden dan wel weer vervangen. Oudere vrouwen op tv blijven precies een taboe. En dat is ook Margriet Hermans niet ontgaan.

“Het is gewoon degoutant dat er geen plaats meer is voor oudere vrouwen op televisie. In feite is dat zelfs de grootste onrechtvaardigheid die er bestaat. Kijk: de leeftijd is voor mij niet belangrijk. Laat die persoon gewoon in het kader passen. Of dat iemand oud of jong is, daar heb ik dan geen oordeel over. Al is het uiteraard aan de producenten om dat te beoordelen. Maar 'k vind het wel spijtig dat de ene na de andere vrouw van het scherm moet verdwijnen vanwege haar leeftijd.”