Margriet Hermans: “Hij raakt daar slechtgezind van”
Koken volgens een recept, de een doet het, de ander wijkt er al meteen van af. Ook Margriet Hermans volgt nooit het recept. Dat vindt ze helemaal niet nodig.
“Mijn belangrijkste ingrediënt in de keuken is fingerspitzengefühl. Mijn echtgenoot is altijd slecht gezind als ik tijdens het bereiden van een recept buiten de lijntjes kleur. Frank zou een recept van a tot z volgen, maar ik durf zelfs andere ingrediënten te gebruiken”, lacht ze in Primo.
Dochter Celien durft dan al eens een ingrediënt achterwege laten omdat ze het niet lekker vindt of het te pikant maakt?
“Voor desserts probeer ik het recept wél nauwgezet te volgen. Maar ik maak dan koolhydraatarme nagerechten. Zo gebruik ik bijvoorbeeld amandelmeel in plaats van patisseriebloem. Maar ik maak ook niet te vaak desserts, want ik probeer net mijn verslaving aan zoet onder de duim te houden.”