.
Margriet Hermans
zaterdag 9 december 2023

Margriet Hermans: “Ik ben niet zo makkelijk daarin”

Zij dan weer wel

Wie Margriet Hermans en Celien Hermans kent, weet dat moeder en dochter twee handen op een buik zijn. De vrouwen delen alles met elkaar, ook hun zangtalent. Zij gaan volgend jaar zelfs samen op tournee.

Maar ondanks de vele gelijkenissen zijn er ook heel wat verschillen tussen de twee. En dat is volgens Margriet te wijten aan het generatieverschil.

“Zij is veel impulsiever, terwijl ik wat voorzichtiger ben en niet zo gemakkelijk vreemde mensen in vertrouwen neem. Ik was altijd meer rationeel dan emotioneel. Dat botst soms. Zij zou sneller beslissingen nemen, terwijl ik er méér over zou nadenken. En wanneer ze dan toch haar willetje doordrijft, moet ik zwijgen. Maar meestal komt het dan ook wel weer goed. Zo is het leven ook, hé, vallen en opstaan en soms eens tegen de muur lopen. Ik heb Celien altijd heel vrij gelaten. Maar we verschillen toch wel op redelijk wat vlakken”, zegt Margriet in Story.

De première zal plaatsvinden in maart 2024, op de dag van de 70ste verjaardag van Margriet. En dat brengt grote plannen teweeg in het hoofd van de zangeres.

“Ik zou zo graag een tv-programma maken naar aanleiding van die mijlpaal in mijn leven! Ik heb een leuk voorstel daaromtrent gedaan en ben her en der aan het polsen, maar voorlopig is er nog niets concreet. Het wordt alleszins een heel bijzondere verjaardag, al is het maar dat Kwestie van DNA die namiddag in première gaat in de Warande in Turnhout. Het liefst van al zou ik de fans die avond trakteren op een glaasje feestelijke bubbels. Daar hou ik wel van, terwijl Celien eerder fan is van cocktails. Nog een verschil tussen ons!”

Bio van Margriet Hermans

Meer Over:

Margriet Hermans