.
Margriet Hermans
donderdag 29 juni 2023

Margriet Hermans: "Ik vind mezelf te oud om dat nog te doen"

Zangeres kreeg telefoontje van politicus.

Eerder deze week was Margriet Hermans te gast in 'Terzake' op Canvas. Het ging toen over de dalende luistercijfers van Radio2 en ook het feit dat ouderen niet meer lijken mee te tellen in de maatschappij.

Donderdagochtend zat Margriet Hermans in de studio van 'Goeiemorgen Morgen' op Radio2 bij Peter Van de Veire en Kim Van Oncen. Daar ging ze verder over dit onderwerp. "Als je 60-plusser bent, lijkt het of je niet meer belangrijk bent voor de economie. Ook niet voor de politiek trouwens. Het zou goed zijn dat er een minister van Senioren komt.", zei de zangeres in het radioprogramma.

Een actief politicus wil Margriet niet meer zijn. "De vraag is nochtans al gekomen. Conner Rousseau van Vooruit heeft me al gebeld. Ik heb heel veel sympathie voor hem. Hij heeft een heel goede visie, maar ik vind mezelf te oud om dat nog te doen. Voor een job als kabinetsmedewerker van de minister van Senioren mogen ze me wél altijd bellen."

Vroeger was Margriet Hermans Vlaams Parlementslid voor de VLD. Naar eigen zeggen kriebelt het wel om terug te keren in de politiek, maar kan haar hart dit niet meer aan. Volgend jaar wordt ze trouwens 70.

Tekst: Nico Vanaken