.
Margriet Hermans
dinsdag 17 januari 2023

Margriet Hermans werd verkracht door taxichauffeur in Spanje

Zij was naïef en hij bracht haar naar een veld

Toen Margriet Hermans jong was, wou ze reizen, de wereld zien, uitgaan, plezier maken,… “Uiteraard was ‘protesteren’ ook een groot deel van mijn leven. Ik ben altijd een wereldverbeteraar geweest. Een echte hippie”, bekent Margriet in Primo.

Die mentaliteit sprak haar echt aan. Hoe ze eruit zagen iets minder. “De disco, dat is helemaal mijn bevrijding geweest”, vertelt Margriet Hermans.

Volgens haar was het voor jonge vrouwen ook veiliger om uit te gaan dan nu. “Ik ben nooit bang geweest om iets tegen te komen of om verkracht te worden”, geeft Margriet toe aan Primo.

“Het is wel gebeurd natuurlijk. Het gebeurde in Spanje. Ik was er met een vriendin op reis, maar we waren elkaar kwijtgeraakt. Dus nam ik een taxi. Die taxichauffeur had direct door dat ik een naïef kind was en bracht me naar een veld waar ik zeker niet weg kon. En daar heeft hij het gedaan”, aldus Margriet Hermans.

“Het kan raar klinken, maar aan die verkrachting heb ik geen trauma overgehouden”, verneemt Primo van Margriet. Gelukkig maar voor haar.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Margriet Hermans

Meer Over:

Margriet Hermans