.
Margriet Hermans
woensdag 4 oktober 2023

Margriet Hermans: “Zij vergrepen zich aan zwakke kinderen”

Ook haar man maakte het mee

Kindermisbruik, het is amper te begrijpen hoe iemand zich daar schuldig aan kan maken. Dat het ook nog eens in kerkelijke kringen gebeurt, tart al helemaal alle verbeelding.

Margriet Hermans maakte het zelf allemaal mee en kan zich dan ook goed voorstellen hoe de getuigen uit ‘Godvergeten’, een reeks op Canvas, zich voelen.

“Bij ons was het nog tamelijk onschuldig allemaal omdat wij op tijd onze mond hebben opengedaan. Ik ben er anders zeker van dat de pater in kwestie veel verder was gegaan. Het is ziek wat er toen is gebeurd en het bewijst de zieke geest van de katholieke kerk”, zegt Margriet in Dag Allemaal.

De broers van Margriet zijn misdienaar geweest en zaten allemaal op internaat, toch is geen van hen ooit lastiggevallen geweest. Ze wisten hun slachtoffers allemaal goed uit te kiezen.

“Zij vergrepen zich aan zwakke kinderen, die pas een ouder verloren hadden of zo. Zelfs mijn man praat daar soms over. Dat hij van tijd tot tijd bij de broeder-directeur op schoot moest gaan zitten en dat die dan over zijn billen wreef. Bij hem is het nooit verder gegaan, maar hij weet dat er jongens in de school misbruikt zijn.”

Bio van Margriet Hermans

Meer Over:

Margriet Hermans