.
Marieke Dilles en Seppe
zaterdag 15 juli 2023

Marieke Dilles: “Dat heeft veel pijn gedaan” 

En dat omdat ze zwanger was 

Iedereen heeft wel een groot voorbeeld naar wie hij of zij erg opkijkt. Ook ‘Thuis’-actrice Marieke Dilles. Zij heeft bewondering voor veel verschillende acteurs die uitblinken in veel genres.

Marieke had vroeger best veel schrik om BV te worden. Gelukkig is die angst overgewaaid en is ze ook minder bang in het algemeen.

“Ik zeg nu meer ‘ja’ op dingen. En wat andere mensen over me denken, trek ik me nu veel minder aan. Daarom dat ik de rol van Vicky in ‘Thuis’ heb aangenomen. Al wil dat ook niet zeggen dat ik dit voor eeuwig zal blijven doen. Hoe fijn het ook is, ik zal nooit ergens voor altijd blijven. Net als mijn ouders ben ik daar te onrustig voor”, vertelt ze aan Primo.

Acteren, het is bijna het allerbelangrijkste in Mariekes leven. Ze heeft het ook echt nodig om gelukkig te zijn. Dat en haar zoontje Rocco.

“Toen ik zwanger was van Rocco, 5 jaar geleden, konden een paar projecten niet doorgaan omdat ik zwanger was. Dat deed pijn. Ik beoefen waarschijnlijk het enige vak waarin je ontslagen kunt worden als je zwanger bent. In andere sectoren is dat ondenkbaar. Ik ben toen echt gewaar geworden dat ik niet zonder acteren kan.”

Bio van Marieke Dilles

Meer Over:

Marieke Dilles Thuis