.
Marieke Dilles
vrijdag 23 juni 2023

Marieke Dilles: “Ik denk niet dat ik het zou gedaan hebben”

Ze is zo’n lange rol niet gewoon

We kenden Marieke Dilles vooral door haar rol in de populaire serie ‘Vermist’, maar nu kennen we haar ook als Vicky uit ‘Thuis’. Nog nooit eerder werkte ze ergens zo lang, maar ze kan niet anders dan zeggen dat ze zich heel erg thuis voelt op de set van het programma.

“Ik werd destijds opgebeld door de productie van ‘Thuis’, dat ze iets voor me hadden. Ik kreeg meteen een perfecte personagebeschrijving van Vicky, met een mooie verhaallijn. En met de bevestiging dat het al zeker voor een jaar zou zijn. En kijk, ondertussen zijn we al zover”, glimlacht Marieke in Prima.

Dat het voor minstens een jaar was, dat was toch wel belangrijk voor Ivana. En dan nog heeft ze twee weken lang nagedacht over het voorstel.

“Mocht het voor iets heel kort zijn geweest, een maand of zo, den kik niet dat ik de rol zou hebben aangenomen. En mochten ze mij meteen een contract voor vijf jaar aangeboden hebben – wat men tegenwoordig eigenlijk nooit doet – zou ik het ook niet hebben gedaan. Maar die termijn van een jaar sprak me dus wel aan.”

Bio van Marieke Dilles

Meer Over:

Marieke Dilles