.
Marieke Dilles
zondag 11 september 2022

Marieke Dilles: “Ik had hier dringend nood aan”

Het is ideaal voor de actrice

Het is jullie waarschijnlijk al opgevallen maar in ‘Thuis’ is er een nieuw gezicht opgedoken. Actrice Marieke Dilles maakt sinds kort haar opwachting in de soap en speelt er Vicky, de zus van Dieter.

“Ik kreeg altijd de rollen van succesvolle vrouwen toebedeeld. Het is de eerste keer dat ik iemand speel die moet spartelen om te overleven”, zegt ze in Tv Familie.

Maar Vicky is meer dan alleen de zus van Dieter. Ze is ook de mama van Ilias en de prille tiener Febe. Die dochter hebben de kijkers nog niet gezien, maar dat komt nog wel.

“Vicky staat er alleen voor, haar man zit in de gevangenis. Haar job in een supermarkt is ontoereikend om rond te komen en voor haar gezin te zorgen. Voor veel eenoudergezinnen zal haar situatie heel herkenbaar zijn. Zeker nu het leven zo duur is geworden.”

De fans van Marieke kunnen in ieder geval blij zijn, want de rol van Marieke is geen gastrol die maar tijdelijk zal meedoen. “De ‘Thuis’-makers en ik hebben een wederzijds engagement aangegaan voor één seizoen. Daarna zien we wel. Zo’n tijdspanne vind ik perfect. Ik had hier trouwens nood aan.”

Bio van Marieke Dilles

Meer Over:

Marieke Dilles