.
Marieke Dilles
maandag 26 juni 2023

Marieke Dilles: “Ik heb dat lang niet belangrijk gevonden”

En toen kwam corona

Een jaar, zo lang is Marieke Dilles al te zien in ‘Thuis’. Nooit eerder werkte ze ergens zo lang, en ze moet toegeven dat ze zich ook erg goed voelt in de ploeg van ‘Thuis’. En misschien mag het voor de actrice toch nog wat langer duren.

“Ik ben toch vooral een freelancer in hart en nieren. Ik wil en ik moet verschillende dingen kunnen doen. Zo ben ik ook nog vaak bezig met theater en geef ik les aan het conservatorium. Toch heb ik dit jaar geen groot roject opgenomen als docent. Door die tien draaidagen per maand voor ‘Thuis’ wordt dat moeilijk. Je moet dus wel keuzes maken als je zo’n rol aanneemt”, legt Marieke uit in Primo.

Als actrice heeft Marieke natuurlijk iets minder werkzekerheid dan haar job als lesgever aan het conservatorium. En een beetje werkzekerheid dat maakt het leven toch iets aangenamer.

“Ik heb dat lange tijd niet belangrijk gevonden. Ik vond het spannend dat ik niet wist wat ik over twee maanden zou doen. Maar corona heeft daar verandering in gebracht. Omdat er toen geen enkele zekerheid was. Toen heb ik beseft dat mijn situatie wel heel precair was. En niet alleen financieel.”

Bio van Marieke Dilles

Meer Over:

Marieke Dilles