.
Marieke Dilles
maandag 26 september 2022

Marieke Dilles: “Ik miste dat toch op de set”

Ze is andere dingen gewoon

Meespelen in een soap, het lijkt allemaal heel leuk en gemakkelijk maar het is vooral keihard werken. Wanneer een nieuwe acteur de set opkomt van ‘Thuis’ of ‘Familie’ is die heel vaak verwonderd op de het tempo waarop gewerkt wordt.

“Bij ‘Thuis’ wordt een scène drie keer gerepeteerd en daarna in twee takes opgenomen. Ik dacht dat ik het daar wat lastig mee zou hebben, maar dat valt allemaal mee. Dat tempo geeft een energieboost, waardoor je voortdurend geconcentreerd bent. Ik moest op de set wel serieus wennen aan het ontbreken van de vierde wand”, bekent ze in Tv Familie.

Marieke speelde in series als ‘Vermist’ en ‘De Vijfhoek’ en filmde daarvoor vaak op locatie of in echte huizen. En dat was een groot verschil met ‘Thuis’.

“De meeste decors hebben in een tv-studio maar drie muren. Waar de vierde wand hoort te staan, heb je natuurlijk de camera. Dat vind ik nog altijd een beetje raar.”

De opmerkzame kijker zal zich ongetwijfeld nog herinneren dat Marieke eerder al eens te zien was in ‘Thuis’. Meer dan tien jaar geleden. “Dat was maar een halve draaidag, waar ik me amper nog iets van herinner. Ik weet nog dat ik toen een secretaresse op een advocatenkantoor speelde en dat ik toen de vraag kreeg of ik dat personage voor een langere tijd wilde spelen. Ik heb daar toen voor bedankt.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Marieke Dilles

Meer Over:

Marieke Dilles