.
Marilou Mermans
zaterdag 11 december 2021

Marilou Mermans blikt terug: “Ik word nog steeds als Lisa of Isabeau aangesproken”

Ze draait al velen jaren mee als actrice

Sinds kort ligt er een nieuw boek in de winkel, geschreven door VTM-Journalist Peter Van Camp. Het boek kreeg de titel ‘Kinderen van Zeppos’ en blikt terug met enkele acteurs op hun belevenissen in legendarische reeksen als ‘Kapitein Zeppos’. Één van die actrices die terugblikt in het boek en in Dag Allemaal is Marilou Mermans, die we nog kennen uit ‘Lili en Marleen’.

Marilou heeft haar job als actrice te danken aan een talentenjacht. “Een vertelwedstrijd. De prijs was dat ik mij n verhaal mocht komen vertellen op tv. Ik werd aangenomen, mocht meespelen in tv-spelen van de BRT en kreeg administratief werk op het productiesecretariaat van de jeugdfeuilletons. Voor ‘Johan En De Alverman’ tikte ik de notities van de opnamen uit, en in één aflevering mocht ik als elfje even door het beeld stappen. Dat was mij n eerste samenwerking met Frank Aendenboom.”

Voordat Mermans terug met Frank Aendenboom werd verenigd in ‘Lili en Marleen’ speelde ze nog in verschillende reeksen mee. Reeksen die nu nog steeds een invloed hebben op haar leven. “Ik word nog vaak aangesproken als 'Lisa'. Maar ook nog als Isabeau uit ‘Fabian van Fallada’.