.
Marilou Mermans
woensdag 19 juli 2023

Marilou Mermans: “De toestand gaat achteruit” 

Het gevoel van ‘doe maar op’ 

Marilou Mermans is 78 jaar en staat al heel wat jaren op het podium en voor de camera. Ze draait al 60 jaar mee en vindt zelf dat ze veel ‘chance’ heeft.

“Ik ben nog nooit tegen mijn zin gaan spelen”, bekent de actrice in Primo. Ook haar geheugen gaat er volgens haar nog niet op achteruit.

“De toestand van deze stad gaat daarentegen wel zienderogen achteruit. “Ik ben met de trein gekomen en op weg naar hier merkte ik dat Antwerpen op die vijf jaar dat ik weg ben fel veranderd is. Alle ‘chic’ en klasse zijn verdwenen. Alles is precies hetzelfde op de Meir. Die ketens, die warenhuizen… Je ziet ze overal”, vertelt Marilou op een verbeten manier.

“De straten liggen er vuil bij. Goor. Ik vind dat spijtig. En het zijn ‘de mensen’ die dat doen, hé. Misschien moeten ze strenger beboet worden, want nu heb je het gevoel van ‘doe maar op’”, aldus de actrice.

Het steekt volgens haar allemaal niet zo nauw meer. En overal zie je machines. Geen mensen meer. Onze maatschappij wordt volgens haar steeds onpersoonlijk.

Bio van Marilou Mermans

Meer Over:

Marilou Mermans