.
Marilou Mermans
zondag 23 juli 2023

Marilou Mermans: “Pastoor aan te pas gekomen” 

Ze probeerden haar een andere weg op te sturen 

Op zeer jonge leeftijd wist Marilou Mermans al dat ze actrice wou worden. “We woonden in Berchem en vanaf mijn tiende ging ik al alleen met de bus naar school in Kontich. Op zeker moment hoorde ik dat je aan de academie, voordracht kon studeren. Dat werd onderwezen door Senne Rouffaer”, vertelt Marilou aan Primo.

“Ik had nog nooit van hem gehoord, maar dat je voordracht kon studeren, sprak me enorm aan. Dus… Ben ik op zekere dag, op weg naar huis, van de bus gestapt en me aan de academie gaan inschrijven. Buiten het medeweten van mijn ouders om”, aldus de Vlaamse actrice.

Ze wist dat haar ouders dat niet ok zouden vinden, dus had ze meteen ook al een smoes verzonnen. ‘Als je later wil lesgeven, helpt dat bij het vinden van werk’, had ze gezegd. En dan was het ineens oké.

“Gelukkig maar. Maar het ging met horten en stoten. Toen ik echt vertelde dat ik wou gaan acteren, is de pastoor er zelfs nog aan te pas gekomen. Ze hebben verschillende keren geprobeerd om me een andere weg op te sturen, maar koppig als ik was, deed ik toch mijn zin”, verneemt Primo van Marilou Mermans.

Bio van Marilou Mermans

Meer Over:

Marilou Mermans