.
Marilou Mermans
zaterdag 5 november 2022

Marilou Mermans: “Wat als ik toch mocht spelen”

Ze wilde er klaar voor zijn

Binnenkort gaat ‘Moord op de Orient Express’ van start in zaal Elckerlyc in Antwerpen. Één van de hoofdrollen is weggelegd voor Marilou Mermans. 78 jaar, maar toch nog steeds erg actief en klaar om terug op scène te staan.

“Ik ben daar de ancien van de groep. Maar het woord ‘ouderdomsdeken’ hoor ik niet graag. ik ben net 78 geworden en eerlijk gezegd mag de tijd nu wel wat minder snel gaan razen. Maar ik ben blij dat ik nog vitaal ben en nog kan spelen. Dat heb toch tijdens de coronacrisis gemist”, klinkt het in Primo.

Voor Marilou is acteren een noodzakelijk iets, net zoals eten en drinken. Zonder zou ze niet kunnen overleven. Het was dan ook even lastig toen ze dat niet meer kon tijdens de coronapandemie.

“Tijdens de lockdowns werd mijn monoloog ‘Van hoeren en boeren’ voortdurend geannuleerd of uitgesteld. Maar wanneer ik ’s nachts wakker werd en toch maar lag te woelen, nam ik mijn script om mijn tekst nog eens in te studeren. Want mocht er onverwacht wel een voorstelling doorgaan? Corona of niet, ik wilde op scherp staan voor de confrontatie met het publiek.”

Net zoals voor Ray Verhaeghe en Annie Geeraerts die we kennen uit ‘Familie’ is acteren een soort van levenselixer. “Ik acteer al sinds mijn achttiende, ik sta dus al 60 jaar op de planken. Ik kus mijn beide pollen. Met de beste wil van de wereld kan ik me niet voorstellen dat ik levenslang een job zou moeten doen die ik niet fantastisch zou vinden.”