.
Jana Wuyts en Marnix Peeters
dinsdag 7 maart 2023

Marnix Peeters: “Ik laat me niet doen door dat sluipend gif”

Hij is het beu

Een Britse uitgeverij heeft besloten om alle boeken van successchrijver Roald Dahl aan te passen en iets meer woke te maken. Woorden als ‘dik’ en ‘lelijk’ kunnen volgens de woke-community niet meer en dus worden al deze woorden vervangen door een beter alternatief.

Voor Vlaams auteur Marnix Peeters is de drempel bereikt. Hier gaat het voor hem te ver. “Mensen hebben er echt wel genoeg van, en terecht. Tijdens signeersessies voel ik dat Vlamingen feller worden in hun walging over die bepampering en verpreutsing. Stop met onze kinderen te behandelen als tere vruchtjes, zo krijg je enkel generaties van weerloze slappelingen”, klinkt het in Dag Allemaal.

Onze maatschappij kweekt meer en meer verwende nesten die zich beter voelen, moreel superieur zelfs, omdat ze bepaalde woorden niet meer gebruiken. Deze bullsh*t mag ophouden voor Marnix.

“De schrapcultuur is begonnen met het cordon sanitaire. Niet veel later werden De Strangers gecanceld en sindsdien is die rollende bal zonder enige wettelijke basis altijd maar aan snelheid blijven winnen.”

Peeters trekt het zich allemaal niet aan tijdens het schrijven van zijn boeken. Hij kan zelfs al vertellen dat zijn volgende boek behoorlijk pikant wordt. “Een aantal jaren terug vreesde ik even dat ik door dat woke-gedoe in de problemen zou komen, maar mijn positie is er alleen maar sterker door geworden. Ik laat me niet in een hoek drummen door dat sluipend gif.”

Bio van Marnix Peeters

Meer Over:

Marnix Peeters