.
Jana Wuyts en Marnix Peeters
woensdag 23 november 2022

Marnix Peeters over Gert Verhulst: “Hij was absoluut niet voorbereid”

Hij is er niet over te spreken

Marnix Peeters is niet te spreken over zijn passage bij ‘De Tafel Van Vier’, gepresenteerd door Gert Verhulst. Hij zou er reclame komen maken voor zijn boek ‘Beëlzebub’, maar het liep niet zoals verwacht.

“Gert vergat het thema waar ik het over zou hebben aan te snijden, en dus zat ik er een beetje voor spek en bonen bij. Ik denk dat het zijn bedoeling was, ofwel interesseerde het hem écht niet”, zegt Marnix in zijn column in De Morgen en Dag Allemaal.

Marnix is niet te spreken over het gedrag van Gert. Volgens hem zou zijn ongeïnteresseerdheid erg duidelijk af te lezen zijn geweest van zijn houding, zijn blik en ook zijn taal.

“Na de uitzending gaf hij mij zichtbaar geen hand, alvorens in de donkere hoek van het decor te verdwijnen.”

Peeters is niet op zijn tenen getrapt, maar denkt er wel het zijne van. “Ik vind het wel raar dat iemand zijn werk duidelijk niet voorbereid, de titel van een boek niet kan uitspreken, niet weet wie Beëlzebub is, zich laatdunkend uitlaat over lezen en vergeet het te hebben over het afgesproken thema en totaal niet geïnteresseerd is in wat de vier mensen aan zijn tafel daar komen doen. Dan denk ik: stop met rommelpraatshows uit te zenden, Vlaanderen verdient beter.”

Bio van Marnix Peeters en Gert Verhulst