.
Martine Jonckheere
maandag 7 augustus 2023

Martine Jonckheere: “Hij is me nog blijven stalken” 

Gelukkig was Filip er  

Wanneer je te horen krijgt dat je kanker hebt, is de steun van je partner erg welkom. Dat weet ook Martine Jonckheere. Terwijl zij vocht tegen borstkanker, stond haar man Filip als een blok achter haar.

“Als je lijf zo hard verandert, weegt dat niet alleen op je zelfbeeld, maar ook op je relatie. Op zo’n moment voel je hoe diep liefde gaat. Filip heeft me enkele weken na de operatie het mooiste compliment ooit gegeven: “Weet je dat ik het eigenlijk ook zo mooi vind’, zei hij spontaan toen ik naakt voor de spiegel stond”, glundert Martine in Story.

Martine en Filip zijn al 43 jaar samen en dat is tegenwoordig al een sterke prestatie. Thuis heeft de actrice immers nooit echt het goede voorbeeld gekregen.

“Mijn moeder heeft zich na het dramatische overlijden van haar grote liefde – hij stierf op hun trouwdag – in de armen van mijn vader gestort. Iemand die totaal niet bij haar paste. Mijn zus en ik hebben een ellendige jeugd gehad. Vaak ben je dan geneigd om in hetzelfde patroon te vervallen.”

Martine sloeg een dierenarts aan de haak met een alcoholprobleem en losse handjes. Daar heeft ze vrij snel resoluut mee gebroken. “Hij is me nog een tijdje blijven stalken, maar gelukkig was Filip toen al in mijn leven.”