.
Martine Jonckheere
zaterdag 8 juli 2023

Martine Jonckheere: “Je krijgt sowieso een etiket opgeplakt”

Ze speelde jarenlang mee in ‘Familie’

Steeds meer en meer acteurs van de oudere generatie worden bedankt voor bewezen diensten. Onlangs nog Koen Crucke bij ‘Samson & Marie’, maar ook Martine Jonckheere mocht vertrekken bij ‘Familie’.

Martine vond jammer genoeg niet meteen terug snel werk voor televisie, maar wel in het theater. En dat is te wijten aan het feit dat zij een vrouw is en Koen Crucke een man.

“En zeker als je in een soap gespeeld hebt, krijg je sowieso een etiket opgeplakt, in Vlaanderen toch. Ik zit op acteurs.be en van de Waalse kant komen er wel aanbiedingen. Onlangs nog voor een prachtige rol in het Frans. Ik heb het toch niet aangedurfd. Mijn Frans is wel goed, mais pas impecccable”, klinkt het in Dag Allemaal.

Koen kan bevestigen dat ze allebei een beetje hun leeftijd tegen hebben. Ook al ziet hij er jong uit voor zijn leeftijd, hij is dan weer te oud voor de jonge rollen.

“Als ze mij overwegen voor bommarollen vinden ze uiteindelijk dat ik er nog te jong en te hip uitzie. Moet ik mij dan laten gaan”, vraagt Martine zich af.