.
Martine Jonckheere in Familie
vrijdag 30 juni 2023

Martine Jonckheere: “Mensen benaderen me nu anders”

Ze doet niet meer mee met ‘Familie’

Het mag gezegd worden dat Martine Jonckheere een sterke vrouw is. Ze overwon al 2 keer kanker en vecht ook dit keer keihard terug tegen de ziekte. Ze laat de kanker haar niet klein krijgen.

“Ik merk dat sommige mensen me nu anders benaderen: oei, die heeft kanker gehad, dat gaat niet in orde komen. Terwijl net daardoor mijn vecht- en levenslust groter is geworden dan ooit. En hoe ze je afschrijven vanwege je leeftijd… terwijl ik veel competenter ben dan vroeger”, zegt Martine in Dag Allemaal.

Martine werd meermaals teruggevraagd voor ‘Familie’, maar werd ook elke keer weer uit de reeks geschreven. Net zoals haar collega Koen Crucke bij ‘Samson’ kreeg ze van de ene dag op de andere dat ze niet meer mocht meedoen.

“Ik denk niet dat we eruit gebonjourd zijn vanwege onze leeftijd. Ik zie er bij wijze van spreken jonger uit dan de burgemeester. Ik ben 71, maar nog helemaal mee. Ik heb ook geen probleem met het onthouden van mijn teksten. Ik wou Alberto niet tot mijn 80ste spelen, het moet een beetje geloofwaardig blijven. Maar een paar jaar nog wel”, vertelt Koen.