.
Martine Jonckheere
vrijdag 20 januari 2023

Martine Jonckheere vecht opnieuw tegen borstkanker

Ze moet geloven in een positieve afloop

Martine Jonckheere, die heel lang de rol van Marie-Rose vertolkte in ‘Familie’, is opnieuw getroffen door borstkanker. Zestien jaar geleden kreeg ze de diagnose en nu vertelden de dokters haar opnieuw het slechte nieuws.

“Voorlopig zijn er geen uitzaaiingen, maar dat weten de dokters pas 100% zeker tijdens de operatie. Helaas is een tweede borstamputatie niet te vermijden”, vertelt Martine aan TV Familie.

Inmiddels komen er veel steunbetuigingen binnen. Zo hebben ex-collega’s Hilde Van Haesendonck en Janine Bischops haar al een hart onder de riem gestoken. Hilde kreeg in 2011 dezelfde diagnose.

“Telkens als ik het woord ‘borstkanker’ hoor, gaat er nog steeds een rilling door me heen”, vertelt Hilde aan TV Familie. “Ik vind het zó erg dat dit haar opnieuw overkomt. Bij zo’n herval wéét je ook al wat je allemaal te wachten staat. En da’s geen leuk traject, nee”, aldus Hilde Haesendonck

‘Je bent een sterke vrouw, Martine. En ik geloof erin dat je deze periode goed zult aanpakken. En dan komt dat uiteindelijk allemaal weer goed. Courage, lieve Martine!’’, geeft Hilde nog mee voor Martine.

Download onze app voor Android of iOS