.
Martine Prenen
vrijdag 23 februari 2024

Martine Prenen: “Dat bestond toen jammer genoeg nog niet”

Ze had er nood aan

Op 25 februari bereikt Martine Prenen een nieuwe mijlpaal in haar leven. Ze wordt dit jaar 60 jaar en dat laat ze niet onopgemerkt voorbij gaan. Haar verjaardag zal gevierd worden!

Ze mag dan wel 60 worden, ze is nog altijd een bezige bij. Ze schrijft nog steeds boeken, is actief bezig met gezondheid en ze heeft er ook een podcast over. Haar boeken gaan over emoties die we niet willen zoals verdriet en frustraties. Op de koop toe geeft ze ook nog lezingen, organiseert ze reizen en masterclasses.

“Ik word 60, maar ik ben nog lang niet klaar. Ik merk een enorme honger naar en nood aan ondersteuning en coaching. Soms krijg ik mails van mensen waar ik echt niet goed van ben. Waar ik kan, probeer ik te helpen. Zowel lichamelijk als mentaal”, zegt ze in Primo.

Martine werd als kind vaak gepest omdat ze lang en mager was. Op dat moment kon ze nog niet bij een coach of therapeut terecht.

“Dat zou inderdaad fijn geweest zijn, maar dat bestond toen allemaal niet. Zoals er veel dingen niet bestonden. Ik wou het maken als ballerina, zoals mijn mama, maar mijn bekkenstand bleek niet geschikt om klassiek ballet te doen. Mocht ik nu jong zijn, zou ik misschien musical gaan doen, maar die optie bestond toen gewoon niet. Of ik moest naar Londen gaan. Nu zijn er veel meer mogelijkheden.”