.
Martine Prenen
dinsdag 4 april 2023

Martine Prenen: “Hij vond een MRI niet nodig” 

Gelukkig kreeg ze snel hulp 

De mama van Martine Prenen, Rosa, is op de sukkel met haar gezondheid. Ze heeft 3 kunstheupen, kreeg een hersenbloeding en heeft nu een cyste in haar ruggengraat.

Rosa was altijd heel vitaal en altijd aan het dansen. Maar dat lukt haar nu niet meer. En dat doet Martine pijn om te zien. Dat ook de zoektocht naar een behandeling moeizaam verliep maakte het er allemaal niet makkelijker op.

“Er werden vitamine-infusen en pijnstillers gegeven, maar niets hielp. De pijn was ondraaglijk. De eerste dokter die ze zag, was zeer nonchalant. Hij liet mama drie maanden pijn lijden omdat hij een MRI niet nodig vond”, vertelt Martine in Dag Allemaal.

Gelukkig kende Martine een bevriende spoedarts die hen te hulp schoot. Al snel werd er een MRI gemaakt en werd Rosa geopereerd.

Toen Rosa moest revalideren stond Martine en haar gezin altijd voor haar klaar. “Ik moest Martine amper om hulp vragen, zij voelde mijn noden aan voor ik eraan dacht? Plots zei ze: ‘Nu is’t tijd voor thuisverpleging, vraag een voorschrift aan de dokter. Ik ben blij dat Martine en haar gezin zo spontaan voor me zorgen, want ik vind het heel moeilijk om hulp te vragen.”