.
News Image

Martine Tanghe en Freek Braeckman in nieuwe animatiefilm

Nieuwsankers van het kleine naar het grote scherm.


Nieuwsankers in het echt, en nu ook in de wereld van Solan & Ludwig. In het nieuwste avontuur van het komische duo, getiteld Solan & Ludwig: reis naar de maan, lenen Martine Tanghe en Freek Braeckman hun stem aan de journalisten die in de film verslag uitbrengen van de maanlanding. De film is vanaf 18 december te zien in de Vlaamse bioscopen, maar gaat dit weekend reeds in avant-première op Film Fest Gent.


Later dit jaar kan je in de bioscoop gaan kijken naar de film Solan & Ludwig: reis naar de maan. Niet toevallig, want dit jaar is het 50 jaar geleden dat de mens voor het eerst voet op de maan zette. Maar wat Solan & Ludwig doen, is minstens even straf: met de raket van hun vriend en uitvinder Reodor vertrekken ze op ruimtemissie. Maar met geheime passagiers en misdadige plannen aan boord wordt het lef van onze helden zwaar op de proef gesteld.De derde film over Solan & Ludwig is een hilarisch avontuur vol dolle plottwists en koddige personages. Zo ook de vertrouwde televisiegezichten Martine Tanghe en Freek Braeckman, die zich volledig inleefden in de personages. Het is letterlijk een rol die op hun lijf is geschreven als iconische Vlaamse nieuwsankers. Hun pittige commentaren zorgen voor die extra komische noot, en dat maakt de film uiterst geschikt voor zowel jong als oud.


JEF brengt de film Solan & Ludwig: reis naar de maan uit in de Vlaamse bioscopen op 18 december. Maar voor wie niet kan wachten, kan hem op 12, 13 en 16 oktober in avant-première gaan bekijken op Film Fest Gent.

Bio van Martine Tanghe en Freek Braeckman