zondag 18 oktober 2015
Mathias Coppens experimenteert in De keuken van Sofie
Mathias Coppens gaat koken.
Vanaf maandag 19 oktober kookt Sofie vijf dagen lang met een van de Lichamen van Coppens: VTM-presentator, producer en regisseur Mathias Coppens. Hoewel Sofie hem al meteen meermaals aanspreekt met Staf, voelt Mathias zich toch onmiddellijk thuis. Sofie ondervindt al snel dat Mathias niet vies is van een testje of experimentje, ook niet in haar keuken. Zo smeert ze haar bekende gast deze week in met een avocadomasker én bereidt ze met hem spicy chicken gegaard op… een bierblik.
Uit zijn jeugd herinnert Mathias zich voornamelijk lekkere kip en spaghetti bolognaise. Vandaag kiest Sofie voor de bolognaise. Niet met spaghetti, maar wel in zelfgemaakte ravioli. Het wordt al snel duidelijk dat Mathias geen keukenprins is. Wanneer hij de snijtechniek voor uien van zijn broer Staf toont, duurt het niet lang vooraleer Sofie de verbandkist moet bovenhalen. Dat belooft dus voor de rest van de week…
De immer goedgezinde presentator verliest zijn glimlach wanneer hij nog maar denkt aan alle gerechten die rijkelijk met melkproducten bereid zijn. Verder is hij ook absoluut geen fan van quiche. Helaas maakt Sofie op dinsdag iets klaar wat haar gast niet graat eet. In het geval van Mathias wordt dat quiche op smaak gebracht met chipolata, brie, girolles en mosterdsla. Waar de souschef dan weer wel verzot op is, zijn Oosterse en vooral Thaïse smaken. Daarom bereidt Sofie op woensdag voor hem een eenvoudige maar smaakvolle zalm in sesamkorst met paksoi, knolselder en kokosroom.
Op donderdag kiest Mathias onder de noemer ‘op reis’ dan voor Afrikaanse, Amerikaanse en Mexicaanse smaken met spicy chicken en basmatirijst. Vreemd genoeg gaart Sofie de kip op een vol geopend bierblik. Mathias kan zijn lach niet bedwingen wanneer hij de braadkip op zijn troon ziet zitten. Op vrijdag bereiden Sofie en haar souschef maïskoekjes met chili en avocadoroomijs met kokosroom. Om de week à la Het Lichaam van Coppens af te sluiten, heeft Sofie nog een klein experimentje in petto. Ze maakt een mengsel van avocado en honing dat ze tot Mathias’ grote verbazing gebruikt om zijn gezicht in te smeren: een reinigend en voedend gezichtsmasker dus.
DE KEUKEN VAN SOFIE, ELKE WEEKDAG BIJ VTM:
Op maandag 19/10: Op Grootmoeders wijze - Ravioli met bolognaise, mozzarella en gepofte tomaat.
Op dinsdag 20/10: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Quiche met chipolata, brie, girolles en mosterdsla.
Op woensdag 21/10: Lievelingsgerecht - Zalm in sesamkorst met paksoi, knolselder en kokosroom.
Op donderdag 22/10: Op reis - Spicy chicken op een bierblik gegaard met basmatirijst.
Op vrijdag 23/10: Goe weekend - Hartige maïskoekjes met chili, avocadoroomijs met kokosroom én avocadomasker.
Uit zijn jeugd herinnert Mathias zich voornamelijk lekkere kip en spaghetti bolognaise. Vandaag kiest Sofie voor de bolognaise. Niet met spaghetti, maar wel in zelfgemaakte ravioli. Het wordt al snel duidelijk dat Mathias geen keukenprins is. Wanneer hij de snijtechniek voor uien van zijn broer Staf toont, duurt het niet lang vooraleer Sofie de verbandkist moet bovenhalen. Dat belooft dus voor de rest van de week…
De immer goedgezinde presentator verliest zijn glimlach wanneer hij nog maar denkt aan alle gerechten die rijkelijk met melkproducten bereid zijn. Verder is hij ook absoluut geen fan van quiche. Helaas maakt Sofie op dinsdag iets klaar wat haar gast niet graat eet. In het geval van Mathias wordt dat quiche op smaak gebracht met chipolata, brie, girolles en mosterdsla. Waar de souschef dan weer wel verzot op is, zijn Oosterse en vooral Thaïse smaken. Daarom bereidt Sofie op woensdag voor hem een eenvoudige maar smaakvolle zalm in sesamkorst met paksoi, knolselder en kokosroom.
Op donderdag kiest Mathias onder de noemer ‘op reis’ dan voor Afrikaanse, Amerikaanse en Mexicaanse smaken met spicy chicken en basmatirijst. Vreemd genoeg gaart Sofie de kip op een vol geopend bierblik. Mathias kan zijn lach niet bedwingen wanneer hij de braadkip op zijn troon ziet zitten. Op vrijdag bereiden Sofie en haar souschef maïskoekjes met chili en avocadoroomijs met kokosroom. Om de week à la Het Lichaam van Coppens af te sluiten, heeft Sofie nog een klein experimentje in petto. Ze maakt een mengsel van avocado en honing dat ze tot Mathias’ grote verbazing gebruikt om zijn gezicht in te smeren: een reinigend en voedend gezichtsmasker dus.
DE KEUKEN VAN SOFIE, ELKE WEEKDAG BIJ VTM:
Op maandag 19/10: Op Grootmoeders wijze - Ravioli met bolognaise, mozzarella en gepofte tomaat.
Op dinsdag 20/10: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Quiche met chipolata, brie, girolles en mosterdsla.
Op woensdag 21/10: Lievelingsgerecht - Zalm in sesamkorst met paksoi, knolselder en kokosroom.
Op donderdag 22/10: Op reis - Spicy chicken op een bierblik gegaard met basmatirijst.
Op vrijdag 23/10: Goe weekend - Hartige maïskoekjes met chili, avocadoroomijs met kokosroom én avocadomasker.